HAPI 1 Pritini luleshtrydhet në copa të vogla dhe futini ne blender për t’i bërë në trajtë pureje.
HAPI 2 Në një tas të madh, përzieni qumështin e kondensuar në luleshtrydhet e puresë dhe më pas përzieni butësisht kosin derisa të përzihet mirë. Mund t’i hidhni sipër edhe copëza të vogla luleshtydhesh të prera.
HAPI 3 Vendoseni përzierjen në një enë, vendosini një kapak dhe ngrijeni gjatë gjithë natës, derisa të ngurtësohet. Hiqeni nga ngrirja rreth 10-15 minuta para se të dëshironi të shërbeni kosin e ngrirë. Mund të qëndrojë në ngrirje deri në 1 muaj.
Trahanaja është një pjatë e vjetër ballkanase, e cila është përdorur dhe përdoret edhe në Shqipëri. Duke parë se është një pjatë me pak shpenzime ajo ka qenë prezente çdo mëngjes në stinën e dimrit kur burimet ushqimore ishin...
Me siguri s’ju ka shpëtuar as ju receta e famshme dhe shumë e thjeshtë që ka qarkulluar në Tik Tok, buka me hudhra. Në fakt, nevojiten vetëm pak përbërës për një bukë me super shije, për të lëpirë gishtat....
HAPI 1Hidhni sheqerin dhe 1 litër ujë në një tenxhere mbi nxehtësi mesatare dhe ngrohni duke e trazuar derisa sheqeri të tretet. Hiqeni nga zjarri dhe lëreni të ftohet plotësisht. HAPI 2Vendosni luleshtrydhet në një blender dhe lërini të...
Komento