400 gr patate të reja, të prera në kubikë të vegjël
140 g bizele të ngrira
1 grusht të mirë gjethe spinaqi bebe
1 lugë gjelle uthull vere të bardhë
2 lugë vaj ulliri
Ngrohni sobën në nxehtësi mesatare dhe shtroni një tigan grilë me letër alumini. Rrahim të bardhën e vezës në një pjatë me pak kripë dhe piper. Hidheni parmixhianon në një pjatë tjetër.
Lyejeni pulën fillimisht në të bardhën e vezës, pastaj në djathë. Vendoseni pulën e lyer në tigan për 10-12 minuta, duke e kthyer një herë derisa të skuqet.
Ndërkohë ziejini patatet për 10 minuta duke shtuar bizelet për 3 minutat e fundit dhe më pas kullojini. Hidhni perimet me gjethet e spinaqit, uthullën, vajin dhe erëzat sipas shijes. Ndajeni në katër pjata dhe më pas shërbejeni me pulën.
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
Komento