Ngroheni furrën në 240C. Hidhni hudhrën, gjysmën e rigonit, lëkurën e limonit dhe pak kripë në një havan, më pas shtoni lëngun e limonit dhe pak vaj ulliri. Çpojeni qengjin me një thikë të mprehtë, dhe në të çarat e krijuara, fusni nga pasta e përgatitur.
Hidhini patatet në një tavë të madhe pjekjeje, më pas hidhni vajin e mbetur të ullirit dhe çfarë ka mbetur nga pasat e përgatitur. Vendoseni mishin e qengjit mes patateve, piqeni për 20 minuta, më pas ulni temperaturën në 180C. E pjekim për 1 orë e 15 minuta, duke shtuar edhe 15 minuta të tjera nëse preferoni mishin tuaj të qengjit të gatuar mirë. Lyejeni qengjin një ose dy herë me lëngjun e tavës dhe hidhni patatet. Kur qengji të jetë bërë sipas dëshirës tuaj, hiqeni nga tava dhe lëreni të pushojë. Hedhim pjesën tjetër të rigonit me patatet, i heqim nga tepsia dhe i mbajmë të ngrohta.
Vendoseni tavën e pjekjes mbi një flakë mesatare, shtoni domatet e konservuara dhe ullinjtë në lëngjet e tiganit, më pas gatuajeni për disa minuta. Shërbejeni qengjin me patatet dhe salcën dhe një sallatë të thjeshtë.
Sot në vend festohet Sulltan Nevruzi, festa më e rëndësishme e besimtarëve bektashinj. Fillimisht festohej si festa e ardhjes së pranverës dhe më vonë si ditëlindja e imam Aliut. Kjo festë zgjat tri ditë. Besimtarët shkëmbejnë vizita tek njëri-tjetri...
Përgatituni për një surprizë të këndshme nga SnapFood, platforma juaj e preferuar e ushqimit dhe argëtimit në Shqipëri! Kemi punuar pa u lodhur për të ridizenjuar aplikacionin tonë, duke i dhënë atij një pamje të re dhe të freskët...
Në aplikacionin Snapfood, çdo student mund të regjistrohet me kartën e tij të studentit dhe të përfitojë bonuse, ulje për porositë e shumë privilegje! Sapo regjistrohet në aplikacion, secili student përfiton një bonus prej 100 lekësh që depozitohet në...
Komento