1.Kombinoni oriz, supë pule dhe ujë në një tenxhere të madhe mbi nxehtësi të lartë.
2.Shtoni trumzë, gjalpë, 1 1/2 lugë çaji kripë dhe 1/4 lugë çaji piper.
3.Ulni nxehtësinë në të ulët, mbulojeni dhe gatuajeni deri sa orizi të zbutet, rreth 15 minuta.
4.Hiqeni nga nxehtësia dhe hiqni trumzën.
5.Lereni të mbuluar për ta mbajtur ngrohtë.
6.Ndërsa orizi është gati, gatuani proshutën në një tigan të madh hekuri mbi nxehtësi mesatare, rreth 10 minuta.
7.Transferoni proshutën në peshqir letre për të kulluar vajin.
8.Vendosni tiganin në nxehtësi të lartë dhe shtoni misër.
9.Gatuajeni duke e nxitur shpesh derisa fillon të piqet, rreth 4 minuta.
10.Duke përdorur një lugë hiqni misrin nga tigani dhe hidheni në orizin e gatuar.
11.Vendoseni tiganin mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni këpurdhat me 1/4 lugë çaji kripë dhe piper.
12.Pasi janë skuqur hidhni tek orizi dhe sherbejeni me fistonin e detit dhe qepët e njoma.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment