Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
1.Kombinoni oriz, supë pule dhe ujë në një tenxhere të madhe mbi nxehtësi të lartë.
2.Shtoni trumzë, gjalpë, 1 1/2 lugë çaji kripë dhe 1/4 lugë çaji piper.
3.Ulni nxehtësinë në të ulët, mbulojeni dhe gatuajeni deri sa orizi të zbutet, rreth 15 minuta.
4.Hiqeni nga nxehtësia dhe hiqni trumzën.
5.Lereni të mbuluar për ta mbajtur ngrohtë.
6.Ndërsa orizi është gati, gatuani proshutën në një tigan të madh hekuri mbi nxehtësi mesatare, rreth 10 minuta.
7.Transferoni proshutën në peshqir letre për të kulluar vajin.
8.Vendosni tiganin në nxehtësi të lartë dhe shtoni misër.
9.Gatuajeni duke e nxitur shpesh derisa fillon të piqet, rreth 4 minuta.
10.Duke përdorur një lugë hiqni misrin nga tigani dhe hidheni në orizin e gatuar.
11.Vendoseni tiganin mbi nxehtësinë mesatare dhe shtoni këpurdhat me 1/4 lugë çaji kripë dhe piper.
12.Pasi janë skuqur hidhni tek orizi dhe sherbejeni me fistonin e detit dhe qepët e njoma.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment