Cili është zëvendësuesi më i mirë i sodës së bukës në gatim?
Të ka shkuar mendja për të ngrënë diçka të mirë dhe më në fund gjen vullnetin për t’u futur në kuzhinë e për të pjekur një ëmbëlsirë të shijshme. Nis të bësh bashkë përbërësit dhe më pas zbulon se të mungon soda e bukës… Si t’ja bësh?
Lajmi i mirë është se ka një përbërës tjetër që me siguri e keni në kuzhinë që mund të bëjë të njëjtën punë: Pluhuri pjekës!
Vetëm ka diçka që duhet të dini. Ndonëse të dy janë pluhura të bardhë që funksionojnë si fryrës në pjekje, soda e bukës dhe pluhuri i pjekjes funksionojnë në mënyra të ndryshme. Soda e bukës ka nevojë për një përbërës tjetër me aciditet si limoni ose uthulla për të bërë efektin e vet pa lënë shije. Pluhuri pjekës nga ana tjetër, është sodë buke me aciditet të shtuar, që domethënë se nuk ka nevojë për një përbërës tjetër me aciditet për të kryer funksionin e tij fryrës.
Por duke qenë se pluhuri pjekës nuk është aq i fuqishëm sa soda për fryrjen, do duhet gjithmonë të përdorni tre herë më shumë sasi. Pra nëse receta kërkon 1 lugë sodë, ju duhet të përdorni 3 lugë pluhur pjekës.
Stresi është një pjesë e pandashme e jetës së përditshme, por kur nuk menaxhohet siç duhet, mund të ndikojë negativisht në shëndetin tuaj fizik dhe mendor. Në këtë artikull, do të zbuloni disa mënyra praktike për të menaxhuar stresin...
Fryrja e stomakut është një problem i zakonshëm që prek shumë njerëz dhe shpesh lidhet me zakone të përditshme ushqimi apo mënyrën e jetesës. Nëse dëshironi të ndiheni më rehat dhe të përmirësoni tretjen tuaj, këto këshilla mund t’ju...
Gjumi cilësor është thelbësor për shëndetin fizik dhe mendor, por shumë prej nesh vuajnë nga mungesa e tij. Në këtë artikull, do të gjeni disa këshilla të thjeshta që mund t’i zbatoni për të përmirësuar gjumin tuaj dhe për...
Lini një koment