500 gr kungull, të qëruar dhe të prerë në kubikë afërsisht 3 cm
50-100 ml qumësht të plotë
2 lugë gjelle pure domate
2 lugë gjelle mascarpone
350 gr makarona të shkurtra (rigatoni ose penne funksionojnë mirë)
40 gr parmixhiano, plus shtesë për t'u shërbyer
Ngrohni vajin në një tigan mbi nxehtësi mesatare dhe skuqni qepën me pak kripë për 10-15 minuta derisa të zbutet dhe të jetë e tejdukshme. Shtoni hudhrën dhe skuqeni edhe për 1 min. E heqim nga zjarri dhe e lëmë të ftohet pak.
Ndërkohë, gatuajeni kungullin në një tenxhere me ujë të vluar me kripë për 10-15 minuta derisa të zbutet kur shpohet me një thikë. Kullojeni dhe futeni në një blender (ose përdorni një blender dore). Përpunojeni me 50 ml qumësht dhe qepët derisa të jenë plotësisht të lëmuara, duke shtuar gradualisht më shumë qumësht derisa përzierja të jetë mjaft e trashë për të lyer vetëm pjesën e pasme të një luge (mund të mos ju nevojitet i gjithë qumështi). Hidheni në një tigan të madh me purenë e domates dhe mascarpone dhe lërini të ziejnë në zjarr të ulët.
Gatuani makaronat në një tenxhere të madhe me ujë të vluar dhe të kripur duke ndjekur udhëzimet e paketimit. Kullojeni, duke rezervuar një filxhan me ujin e gatimit. I hedhim makaronat me salcën e kungujve, parmixhianon dhe 50-100 ml ujë të rezervuar që të hollohet. I rregullojmë me kripë dhe i spërkasim me parmixhiano shtesë.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment