Shkrini gjalpin me vajin e ullirit në një tenxhere të madhe me bazë të rëndë. Shtoni qepët dhe skuqini me kapak për 10 minuta derisa të zbuten.
Spërkatini me sheqer dhe gatuajini edhe për 20 minuta, duke i përzier shpesh, derisa të karamelizohen. Qepët duhet të jenë vërtet të arta, plot shije dhe të buta kur t’i kapni midis gishtërinjve. Kujdesuni deri në fund që të mos digjen.
Shtoni thelpinjtë e hudhrës për minutat e fundit të kohës së zierjes së qepëve, më pas spërkatni miellin e thjeshtë dhe përzieni mirë.
Rriteni nxehtësinë dhe vazhdoni të trazoni ndërsa shtoni gradualisht verën, e ndjekur nga lëngu i viçit. Mbulojeni dhe ziejini për 15-20 minuta.
Për ta shërbyer, ndizni skarën e furrës dhe thekni bukën. Hidheni supën në enë rezistente ndaj nxehtësisë.
Vendosni një ose dy feta bukë të thekur mbi tasat e supës dhe hidhni mbi to gruyere. Piqini derisa të shkrihet.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Komento