400 gr kanaçe me fasule pllaqi, të kulluara dhe të shpëlara
100 ml lëng pule
200 gr spinaq
3 lugë gjelle krem fresh
½ lugë gjelle mustardë integrale
2 bërxolla derri
Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tenxhere. Shtoni qepën dhe skuqeni në zjarr mesatar për 10 minuta, ose derisa të zbutet. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përziejini fasulet dhe lëngun dhe lërini të ziejnë. Shtoni spinaqin. Mbulojeni dhe gatuajeni për 3 minuta ose derisa spinaqi të jetë zbutur.
Procesojeni përzierjen duke përdorur një blender dore për 10 sekonda, duke lënë disa fasule të plota. Përziejini me kremin dhe mustardën dhe kriposeni mirë, më pas gatuajeni për 3 minuta që të trashet. Lëreni mënjanë.
I kriposim bërxollat e derrit nga të dyja anët. Ngrohni vajin e mbetur në një tigan që nuk ngjit mbi nxehtësinë mesatare në të lartë. Mbajini bërxollat anash me një kapëse për të skuqur anët. Gatuani secilën nga të dyja anët për 7 minuta. Hidhni me lugë fasulet në pjata, prisni mishin e derrit dhe kriposini sipër.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento