Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Ngrohni 1 lugë gjelle vaj në një tenxhere. Shtoni qepën dhe skuqeni në zjarr mesatar për 10 minuta, ose derisa të zbutet. Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min. Përziejini fasulet dhe lëngun dhe lërini të ziejnë. Shtoni spinaqin. Mbulojeni dhe gatuajeni për 3 minuta ose derisa spinaqi të jetë zbutur.
Procesojeni përzierjen duke përdorur një blender dore për 10 sekonda, duke lënë disa fasule të plota. Përziejini me kremin dhe mustardën dhe kriposeni mirë, më pas gatuajeni për 3 minuta që të trashet. Lëreni mënjanë.
I kriposim bërxollat e derrit nga të dyja anët. Ngrohni vajin e mbetur në një tigan që nuk ngjit mbi nxehtësinë mesatare në të lartë. Mbajini bërxollat anash me një kapëse për të skuqur anët. Gatuani secilën nga të dyja anët për 7 minuta. Hidhni me lugë fasulet në pjata, prisni mishin e derrit dhe kriposini sipër.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento