Salatë me shalqi, djathë të bardhë dhe mente
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 200C. Lyeni mirë me gjalpë 6 kallëpe dhe vendosini në një tepsi.
Vendosni 100 gr gjalpë dhe 100 gr çokollatë të zezë të copëtuar në një tas rezistent ndaj nxehtësisë dhe vendoseni mbi një texhere me ujë të nxehtë dhe përzieni derisa të bëhet një masë. Lëreni të ftohet pak për 15 minuta.
Duke përdorur një rrahëse elektrike dore, shtoni në përzierje 150 gr sheqer kaf, më pas 3 vezë të mëdha, një nga një, pasuar nga ½ lugë ekstrakt vanilje dhe në fund 50 gr miell të thjeshtë. Ndajeni përzierjen tek kallëpet.
Tani mund ta vendosni përzierjen në frigorifer ose në ngrirje derisa të jeni gati për t’i pjekur. Mund të gatuhet drejtpërdrejt nga e ngrirë për 16 minuta, ose të piqet tani për 10-12 minuta derisa pjesa e sipërme të jetë e fortë në prekje, por mesi ende duket i lëngshëm.
Kaloni me kujdes një thikë rreth buzës së secilit puding, më pas hidheni në pjata për servirje dhe shërbejeni.
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento