Pjesa jeshile e dy preshve ose e 4 qepëve të njoma
1L supë perimesh
1 tufë majdanoz
Rozmarinë
1 gotë bukë e bërë pëshesh
Lëkura e gjysmë limoni
Djathë i grirë
1 vezë
Gjalpë
Kripë
1.Prisni imët pjesët jeshile të preshëve ose qepëve të njoma, majdanozin, lëkurën e limonit dhe bukën pëshesh.
2.Nëse buka është shumë e thatë, zbuteni në ujë, pastaj shtrydheni.
3.Përzieni në një tas gjalpin me pak kripë dhe vezën, përziejini, shtoni pak djathë të grirë, preshin e grirë dhe erëzat. Nëse nuk është mjaftueshëm konsistente, shtoni dhe pak bukë pëshesh.
4.Formoni toptha të vogla qoftesh dhe ziejini në supën e perimeve që po vlon për jo më shumë se 5 minuta.
5.Shërbejini në pjatë me gjethe preshi ose qepë të grira imët.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment