1 tufë qepë të njoma, prerë në feta - ruaj 1 për servirje
100 g cheddar i grirë, plus pak shtesë për t'u shërbyer
Arrë moskat
Vendosini patatet në një texhere të madhe me ujë aq sa të mbulohen dhe shkërmoqni kubikët e koncentartit. Lëreni të vlojë, më pas mbulojeni dhe gatuajeni për 5 minuta. Shtoni kungulleshkat, vendosni përsëri kapakun dhe ziejini edhe për 5 minuta. Hidhni qepët e njoma, mbuloni dhe gatuajeni për 5 minutat e fundit.
Hiqeni nga zjarri, më pas përzieni djathin dhe spërkateni me arrë moskat, kripë dhe piper. Përzieni duke shtuar më shumë ujë të nxehtë derisa të merrni konsistencën që ju pëlqen. Shërbejeni me cheddar të grirë ekstra, qepë të njomë dhe arrë moskat ose piper.
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Qëro dhe prej kastravecët në feta shumë të holla ose gri i trashë. Vendosi në një tas, shto pak kripë dhe lëri 5 minuta të nxjerrin ujin e tepërt. Ndërkohë, përziej kosin me hudhrën, lëngun e limonit, pak kripë,...
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
Komento