Patëllxhanë të mbushur me mish dhe djathë
Patëllxhanët i zbrazim nga brenda duke lënë një shtresë të hollë të mishit të tyre dhe i vendosim në një tavë. I spërkasim me vaj ulliri, kripë dhe piper, dhe i fusim në furrë të parangrohur në 200°C për...
Sugjerojmë:
Vendosni 1 lugë gjelle vaj në një tenxhere të madhe mbi nxehtësinë mesatare. Shtoni qepën dhe gatuajeni për 5-7 minuta derisa të zbutet. Shtoni farat e koriandrit, hudhrat dhe gatuajeni, duke e trazuar, edhe për 1 min. Përzieni orizin, duke e lyer me përzierjen e qepëve. Gradualisht shtoni 300 ml lëng perimesh, duke e përzier derisa të përthithet plotësisht nga orizi. Hidhni salcën në rizoto, mbulojeni dhe ziejini për 10-15 minuta. Përziejeni herë pas here dhe shtoni më shumë lëng sipas nevojës.
Ndërkohë, ngrohni furrën në 200C. Vendosni domatet qershi dhe kungujt e njomë në një tavë pjekjeje, duke i mbajtur të ndara, spërkatini me 1 lugë gjelle vaj ulliri, rregullojini me kripë dhe piqini për 10-12 minuta derisa të zbuten.
Shtoni maskarpone dhe shumë erëza në rizoto. E trazojmë derisa orizi të jetë gatuar plotësisht dhe rizoto të bëhet kremoze, rreth 5 minuta më shumë. Shtoni kungulleshkat dhe përziejini. Shërbejeni me pak parmixhiano të grirë.
Patëllxhanët i zbrazim nga brenda duke lënë një shtresë të hollë të mishit të tyre dhe i vendosim në një tavë. I spërkasim me vaj ulliri, kripë dhe piper, dhe i fusim në furrë të parangrohur në 200°C për...
Ngrohim vaj ulliri në një tigan dhe skuqim hudhrën për disa sekonda. Shtojmë spinaqin dhe e gatuajmë derisa të zbutet. Largojmë spinaqin nga zjarri dhe e lëmë të ftohet paksa. Pasi të jetë ftohur, vendosim pak nga spinaqi dhe...
Në një tavë për pjekje, vendosim patatet, kungulleshkat dhe specat. Shtojmë qepën dhe spërkasim perimet me vaj ulliri, kripë, piper dhe rigon. Përziejmë mirë për të siguruar që erëzat të shpërndahen në mënyrë të barabartë. I pjekim në furrë...
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento