Ngrohni furrën në 200C. Vendosni qepën, kungujt dhe hudhrat në një tavë. Hidhni vajin e ullirit, kriposeni mirë dhe përzieni gjithçka, më pas piqeni për 15 minuta. Hidhni domatet dhe vazhdoni pjekjen për 15 minuta të tjera. Në të njëjtën kohë, vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur të ziejë në mënyrë që salca dhe makaronat të mbarojnë në të njëjtën kohë.
Hidhni makaronat në ujë të vluar dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit; rreth 9-12 minuta.
Kulloni makaronat. Nxirrni perimet nga furra dhe nxirrni thelpinjtë e hudhrës nga lëkura e tyre. Grini hudhrën në anën e enës dhe përziejeni nëpër perime. Hidhni makaronat dhe përzieni gjithçka së bashku, hidhini pak borzilok. Vendoseni në dy tasa dhe shërbejeni me parmixhiano të grirë.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento