Pastat e përtacëve, receta e preferuar e verës

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
55 minuta
Sugjerohet për:
2 persona
Kalori:
1 qepë e kuqe mesatare, e prerë në copa
2 kunguj të njomë, të prerë në copa
3 thelpinj hudhër, të paqëruara
3 lugë gjelle vaj ulliri
250 g pomodorini
140 gr fusilli ose makarona të tjera të shkurtra
1 grusht gjethe borziloku
parmixhiano të sapo grirë, për ta servirur

Ngrohni furrën në 200C. Vendosni qepën, kungujt dhe hudhrat në një tavë. Hidhni vajin e ullirit, kriposeni mirë dhe përzieni gjithçka, më pas piqeni për 15 minuta. Hidhni domatet dhe vazhdoni pjekjen për 15 minuta të tjera. Në të njëjtën kohë, vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur të ziejë në mënyrë që salca dhe makaronat të mbarojnë në të njëjtën kohë.

Hidhni makaronat në ujë të vluar dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit; rreth 9-12 minuta.

Kulloni makaronat. Nxirrni perimet nga furra dhe nxirrni thelpinjtë e hudhrës nga lëkura e tyre. Grini hudhrën në anën e enës dhe përziejeni nëpër perime. Hidhni makaronat dhe përzieni gjithçka së bashku, hidhini pak borzilok. Vendoseni në dy tasa dhe shërbejeni me parmixhiano të grirë.

Komento