Ngrohni furrën në 200C. Vendosni qepën, kungujt dhe hudhrat në një tavë. Hidhni vajin e ullirit, kriposeni mirë dhe përzieni gjithçka, më pas piqeni për 15 minuta. Hidhni domatet dhe vazhdoni pjekjen për 15 minuta të tjera. Në të njëjtën kohë, vendosni një tenxhere të madhe me ujë të kripur të ziejë në mënyrë që salca dhe makaronat të mbarojnë në të njëjtën kohë.
Hidhni makaronat në ujë të vluar dhe gatuajini sipas udhëzimeve të paketimit; rreth 9-12 minuta.
Kulloni makaronat. Nxirrni perimet nga furra dhe nxirrni thelpinjtë e hudhrës nga lëkura e tyre. Grini hudhrën në anën e enës dhe përziejeni nëpër perime. Hidhni makaronat dhe përzieni gjithçka së bashku, hidhini pak borzilok. Vendoseni në dy tasa dhe shërbejeni me parmixhiano të grirë.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento