400 gr fasulle pllaqi të konservuara dhe të kulluara
1 tufë e vogël majdanoz, i grirë
1 limon, i prerë në copa
Ngrohni furrën në 200C. Vendoseni bukën në një tepsi të madhe, spërkatni mbi 1 lugë gjelle vaj dhe piqeni për 10 minuta derisa të marrë ngjyrë të artë. Lëreni mënjanë.
Ndërkohë, ngrohni pjesën tjetër të vajit në një tigan në zjarr mesatar. Shtoni qepën dhe gatuajeni derisa të zbutet për rreth 10 minuta, më pas shtoni hudhrat dhe specat djegës dhe përzieni për 1 min. Hidhni domatet dhe filetot e peshkut. Mbulojeni dhe ziejini për 10 minuta derisa peshku të jetë gati gati, më pas zbulojeni.
Hidhni kokrrat e fasuleve, rregulloni mirëme kripë, më pas gatuajeni derisa gjithçka të jetë e nxehtë. Shërbejeni me bukë të thekur, majdanoz dhe limon.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento