Panzanella me nektarina dhe proshutë

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
35 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
3 feta bukë me brumë të ardhur
4 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë gjelle gjethe trumze
1 lugë gjelle kaperi
1⁄2 limoni, të shtrydhur
2 lugë mustardë Dijon
4-6 nektarina të pjekura, të përgjysmuara
1 tufë borziloku
50 gr spinaq
2 lugë gjelle rikota
100 gr proshutë
1 grusht lajthi të pjekura, të grira

Ngroheni furrën në 200C. Lyejeni bukën me 1 lugë gjelle vaj ulliri dhe shpërndajeni mbi pak kripë deti dhe gjethe trumze. Piqeni për 15 minuta, duke e kthyer një herë, derisa të bëhet krokante dhe e artë. Ndajeni në copa në një tas dhe hidhini kaperit.

Ndërkohë përzieni lëngun e limonit, 2 lugë vaj ulliri, pak kripë dhe mustardën për të bërë një salcë, më pas hidheni gjysmën mbi bukë.

Ngroheni një tigan grill në zjarr të lartë dhe spërkatni me pak kripë deti. Spërkatni nektarinat me 1 lugë gjelle vaj të mbetur dhe gatuajini, me anën e prerë poshtë, derisa të nxihen pak. Shtojini në tasin me bukën, së bashku me borzilokun dhe spinaqin .

Trazoni gjithçka së bashku, më pas hidheni në një pjatë për servirje. Sipër shtoni rikotën, proshutën dhe lajthitë dhe shërbejeni me pjesën e mbetur të dressing-ut, nëse dëshironi.

Komento