Ngrohni furrën në 180C, lyeni me yndyrë dhe shtroni me letër për pjekje një tavë të cekët katrore 20 cm. Vendosni kajsitë dhe reçelin në një tigan të vogël me 4 lugë gjelle ujë, ziejini në zjarr mesatar derisa të trashet, më pas grijini pak kajsitë me pirun dhe lërini mënjanë të ftohen.
Hidhni gjalpin, sheqerin dhe vaniljen në një tas të madh dhe rrihni me një rrahëse elektrike derisa të bëhet një masë e njëtrajtshme. Shtoni miellin dhe orizin e bluar duke përdorur një lugë druri dhe më pas duart për ta bashkuar masën si brumë. Ndajeni në 2 pjesë.
Përdorni gishtat për të përhapur 1 copë brumë në fundin e tepsisë. Përhapni kajsitë sipër, duke lënë një kufi të vogël rreth buzës. Hapeni brumin e mbetur në një katror 20 cm dhe vendoseni sipër mbushjes me kajsi. Përdorni gishtin tuaj për të bërë një hapje rreth skajeve të bukës së shkurtër, më pas shpojini sipër me një pirun. Piqeni për 25-30 minuta derisa skajet sapo të fillojnë të marrin ngjyrë të artë. Lëreni të ftohet në tavë, më pas spërkatni me sheqer pluhur dhe priteni në 16 katrorë.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento