Ngrohni furrën në 200C dhe shtroni një tavë për muffins me 9 forma letre. Bashkoni miellin, tërshërën, sheqerin, pluhurin për pjekje dhe sodën në një tas.
Rrihni lëkurën dhe lëngun e portokallit, vajin, kosin dhe vezën së bashku me një pirun, më pas përzieni lehtë të dyja përzierjet derisa të bashkohen.
Hidhni 1 lugë gjelle të përzierjes në çdo vend për muffin, sipër me 1 lugë marmelatë, më pas mbulojeni me përzierjen e mbetur dhe një spërkatje tërshërë. Piqini për 15-20 minuta derisa të gatuhen dhe të marrin ngjyrë të artë, më pas lërini të ftohen pak.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento