Ngrohni furrën në 200C dhe shtroni një tavë për muffins me 9 forma letre. Bashkoni miellin, tërshërën, sheqerin, pluhurin për pjekje dhe sodën në një tas.
Rrihni lëkurën dhe lëngun e portokallit, vajin, kosin dhe vezën së bashku me një pirun, më pas përzieni lehtë të dyja përzierjet derisa të bashkohen.
Hidhni 1 lugë gjelle të përzierjes në çdo vend për muffin, sipër me 1 lugë marmelatë, më pas mbulojeni me përzierjen e mbetur dhe një spërkatje tërshërë. Piqini për 15-20 minuta derisa të gatuhen dhe të marrin ngjyrë të artë, më pas lërini të ftohen pak.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Komento