1 pako 375 g petë sfoliatë, e shkrirë nëse është e ngrirë
6 fiq të freskët
25 g gjalpë, i shkrirë
2 lugë gjelle sheqer pluhur, plus shtesë për pluhurosje
2 lugë gjelle reçel me mjedër ose manaferrë
akullore sipas dëshirës
Ngrohni furrën në 200C. Shtroni një tavë të madhe me letër pjekjeje. E ndajmë brumin në 6 pjesë. Hapeni secilën pjesë me petz në trashësinë e një monedhe dhe prejeni në një rrumbullak me diametër 11-12 cm, duke përdorur një prestar. Vendoseni në tavë dhe shënoni 1 cm nga buza, duke u kujdesur që të mos e prisni brumin. Shtypeni me pirun brumin brenda vijës së shënuar.
Priteni çdo fik në feta duke i mbivendosur pjesërisht, brenda vijës së shënuar të tartave. Lyejini me gjalpë dhe spërkatini me sheqer pluhur. Tani mund të ftohen deri në 5 orë. Piqeni për 18-20 minuta derisa peta të jetë e të ketë ngjyrë të artë në skaje.
Ngrohni reçelin në një tigan të vogël, lyeni tartat me furçë, më pas pudrosni me shumë sheqer pluhur. Shërbejeni të ngrohtë nga furra ose në temperaturë ambienti, me akullore.
1. Në një tas të madh përziej thjerrëzat e ziera me domatet, qepën, majdanozin dhe djathin e bardhë. 2. Në një enë tjetër përziej vajin e ullirit me lëngun e limonit, kripën dhe piperin. 3. Hidhe salcën mbi sallatë...
1. Në një tas të madh, vendos kubet e shalqirit. 2. Shtoni sipër djathin e thërrmuar dhe gjethet e mentes. 3. Spërkatni me vaj ulliri dhe lëng lime. 4. Shtoni një majë kripë dhe pak piper të zi nëse...
Shtyp bananen në një tas me pirun. Shto tërshërën, gjalpin e kikirikut dhe përbërësit e tjerë. Përziej mirë derisa të formohet një masë e trashë. Me duar të pastra formo toptha të vegjël. Vendosi në frigorifer për 30 minuta...
Komento