Kush do Pasta Carbonara?
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Sugjerojmë:
Ngrohni furrën në 200C. Shtroni një tavë të madhe me letër pjekjeje. E ndajmë brumin në 6 pjesë. Hapeni secilën pjesë me petz në trashësinë e një monedhe dhe prejeni në një rrumbullak me diametër 11-12 cm, duke përdorur një prestar. Vendoseni në tavë dhe shënoni 1 cm nga buza, duke u kujdesur që të mos e prisni brumin. Shtypeni me pirun brumin brenda vijës së shënuar.
Priteni çdo fik në feta duke i mbivendosur pjesërisht, brenda vijës së shënuar të tartave. Lyejini me gjalpë dhe spërkatini me sheqer pluhur. Tani mund të ftohen deri në 5 orë. Piqeni për 18-20 minuta derisa peta të jetë e të ketë ngjyrë të artë në skaje.
Ngrohni reçelin në një tigan të vogël, lyeni tartat me furçë, më pas pudrosni me shumë sheqer pluhur. Shërbejeni të ngrohtë nga furra ose në temperaturë ambienti, me akullore.
Ziejmë spagetit në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, skuqim pancettën dhe hudhrën në një tigan me pak vaj ulliri derisa të jenë krokante. Hudhrën e heqim. Në një tas të veçantë, rrahim vezët dhe i...
Së pari, skuqim biftekët në vaj ulliri dhe gjalpë në zjarr të lartë për 3-4 minuta nga secila anë, derisa të marrin ngjyrë të artë. I vendosim mënjanë për të pushuar. Në të njëjtin tigan, shtojmë konjakun dhe e...
Në një tenxhere, shkrijmë gjalpin dhe skuqim qepën dhe hudhrën derisa të zbuten. Shtojmë miellin dhe e përziejmë për disa minuta derisa të marrë ngjyrë të lehtë kafe. Gradualisht shtojmë lëngun e perimeve dhe e përziejmë derisa të trashet....
© 2024 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Komento