250 gr perime të prera në kubikë, si kunguj, speca dhe kërpudha
50 g thjerrëza të kuqe
2 x 400 g kanaçe domate të konservuara me borzilok
250 g tagliatelle (ose makaronat tuaja të preferuara)
2 lugë gjelle parmigiano
Hidhni qepën, selinonë dhe karotat në një tigan të madh që nuk ngjit dhe shtoni 2-3 lugë gjelle ujë ose lëng, nëse keni pak. Gatuajini lehtësisht, duke i përzier shpesh, derisa perimet të jenë të buta.
Shtoni hudhrën, purenë e domates dhe uthullën balsamike, ziejini në zjarr të fortë edhe për 1 min, shtoni perimet e prera në kubikë, thjerrëzat, domatet dhe më pas lërini të ziejnë.
Ulni zjarrin, më pas gatuajini për rreth 20 minuta. Ndërkohë gatuajini makaronat sipas udhëzimeve të paketimit dhe më pas kullojini. Kriposni ragunë dhe përziejeni me makaronat dhe parmigiano-n, sipas dëshirës.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento