Omletë me kërpudha dhe djathë të shkrirë

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
10 minuta
Sugjerohet për:
1 person
Kalori:
1 lugë gjelle vaj ulliri
1 grusht kërpudha të prera në feta
25 g cheddar i grirë
1 grusht gjethe majdanozi, të grira
2 vezë, të rrahura

Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të vogël që nuk ngjit. Hidhni kërpudhat dhe skuqini në zjarr të fortë, duke i përzier herë pas here për 2-3 minuta derisa të marrin ngjyrë.

Nxirrini nga tigani në një tas dhe përziejini me djathin dhe majdanozin.

Vendoseni përsëri tiganin në zjarr dhe hidhni vezët në të. Gatuajini për 1 minutë ose derisa të mpiksen sipas dëshirës tuaj, duke e rrotulluar me pirun herë pas here. Hidhni përzierjen e kërpudhave me lugë mbi gjysmën e omëletës.

Duke përdorur një spatul, kthejeni omëletën për të mbuluar kërpudhat. Gatuani edhe për disa çaste, vendoseni në një pjatë dhe shërbejeni me patate të furrës dhe sallatë.

Komento