Bërxolla derri në salcë kërpudhash

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
30 minuta
Sugjerohet për:
1 person
Kalori:
2 lugë vaj ulliri, të ndara
1 bërxollë derri
1/2 filxhan kërpudha të freskëta të prera në feta
1/4 filxhan qepë të grirë
2 lugë miell për të gjitha përdorimet
1 filxhan lëng mishi

Në një tigan të madh, ngrohni 1 lugë gjelle vaj në nxehtësinë mesatare. Skuqeni mishin derisa të marrë ngjyrë kafe nga të dyja anët. Hiqeni nga tigani.

    Në të njëjtin tigan, ngrohni vajin e mbetur në nxehtësi mesatare-të lartë. Shtoni kërpudhat dhe qepët; gatuajini dhe përziejini derisa të zbuten, 4-5 minuta.

    Në një tas të vogël, përzieni miellin dhe lëngun e mishit derisa të bëhen një masë. Shtoni në të përzierjen e kërpudhave. Lëreni të vlojë; gatuajeni dhe përziejeni derisa salca të trashet. Kthejeni mishin e derrit në tigan. Gatuajeni për pak minuta dhe shërbejeni.

Komento