Njoki me pesto borziloku, gati në 7 minuta

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
7 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
500 gr njoki
¼ filxhan pesto borziloku, plus 1 lugë gjelle për në fund
1 ½ filxhan qumësht
½ lugë çaji kripë, plus më shumë për të përfunduar
¼ filxhan djathë parmixhano të grirë
Lëkura e 1/4 e limonit, sipas dëshirës

Në një tenxhere, vendosni qumështin, peston dhe kripën të ziejnë lehtë. Shtoni njokit, duke i copëtuar me gishta nëse janë ngjitur së bashku.

    Gatuajini për rreth 5 minuta, duke i përzier herë pas here derisa njokit të jenë të buta dhe salca të bëhet kremoze. Përzieni djathin parmixhano derisa të shkrihet.

    Shijoni salcën dhe shtoni kripë (zakonisht shtojmë ⅛ lugë çaji) dhe nëse ka nevojë, 1 lugë gjelle pesto. Nëse keni, shtoni pak lëkurë limoni, e cila i freskon edhe më shumë shijet. Sasitë do të ndryshojnë pasi të gjitha markat e pestos janë të kripura dhe me aromë të ndryshme. Shërbejeni menjëherë. Salca bëhet shumë e trashë ndërsa rri, kështu që nëse është e nevojshme, shtoni një spërkatje qumësht dhe ngroheni përsëri, duke e trazuar derisa të bëhet krem.

Komento