Ngrohni furrën në 200 gradë C. Lyeni një tavë për muffins me 12 forma me yndyrë ose shtrojini me forma letre.
Rrihni 3/4 filxhan sheqer dhe gjalpin së bashku në një tas duke përdorur një mikser elektrik derisa të bëhen krem. Shtoni vezën dhe përziejini mirë.
Sitni miellin, pluhurin për pjekje dhe kripën së bashku në një tas të vogël. Shtoni përzierjen e miellit dhe qumështit në përzierjen e gjalpit derisa të bashkohet. Përzieni ekstraktin e vaniljes. Shtoni me kujdes luleshtrydhet.
Hidhni brumin me lugë në format e përgatitura për muffins. Kombinoni 3 lugë çaji sheqer dhe kanellë në një tas të vogël dhe spërkatini sipër.
Piqni në furrën e nxehur më parë derisa një kruajtëse dhëmbësh e futur në qendër të dalë e pastër, 20 deri në 25 minuta.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Komento