1.Nxehni skarën ose një grilë sobe.
2.Rezervoni gjysmën e domateve.
3.Lyeni lehtë bukën me vaj dhe domate.
4.Futeni bukën në skarë për 2 minuta në secilën anë ose derisa buka të jetë lehtësisht e tharë.
5.Transferoni bukën në një pjatë të madhe shërbyese.
6.Piqni domatet në skarë, duke i kthyer herë pas here, për 4-5 minuta ose derisa domatet vetëm fillojnë të mblidhen.
7.Transferojini domatet në një pjatë. Pritini në feta domatet e rezervuara.
8.Vendoseni në një tas me fasule, hudhra, uthull, rukola dhe vaj.
9.Me një lugë merrni përzierjen e fasuleve në mënyrë të barabartë dhe hidheni mbi bukën në pjatë.
10.Organizojini me rregull domatet dhe përzierjen e fasuleve.
11.Marinojeni me piper dhe shërbejeni menjëherë.
Ziejini patatet me lëkurë derisa të zbuten. Qërojini dhe shtypini mirë në një enë. Shtoni djathin e grirë, vezën, bukën e bluajtur, kripën, piperin dhe majdanozin. Përziejeni masën derisa të krijohet një brumë i trashë që formohet lehtë me...
1️⃣ Ziej patatet, qëroji dhe shtypi derisa të bëhen pure. 2️⃣ Shto djathin, vezën, bukën e grirë, kripën dhe piperin. Përziej derisa të formohet një masë homogjene. 3️⃣ Merr nga masa dhe formo kroketat në formë cilindrike ose ovale....
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Lini një koment