Në një tigan të madh në nxehtësi mesatare, ngrohni vajin. E rregullojmë pulën nga të dyja anët me kripë dhe piper, më pas e shtojmë në tigan dhe e kaurdisim derisa të marrë ngjyrë të artë, 5 minuta për anë. Hiqeni nga tigani dhe lërini mënjanë në një pjatë.
Në të njëjtën tigan shtoni gjalpin dhe shkrijeni, më pas shtoni qepën, karotën, selinon dhe kërpudhat dhe gatuajini derisa të zbuten për 5 minuta. Shtoni miellin dhe gatuajeni për 1 minutë. Hidhni verën dhe me një spatul kruani tiganin që të shkëputen grimcat e ngjitura. Lëreni derisa vera të pakësohet deri në gjysmë, rreth 7 minuta.
Shtoni lëngun dhe panën dhe i spërkatni me majdanoz, trumzë dhe kripë e piper. Shtoni pulën përsëri në tigan dhe lëreni derisa pula të jetë gatuar dhe salca të trashet, 15 minuta.
Tartufi, ky përbërës misterioz dhe i rrallë, ka qenë prej kohësh një simbol i luksit në botën kulinare. I njohur për aromën e tij të veçantë dhe të fuqishme, tartufi ka kapur imagjinatën e kuzhinierëve dhe gurmanëve në të...
Nuk mund të blesh lumturinë, por mund të blesh sushi, që është e njëjta gjë! Në dy dekadat e fundit është bërë sensacion vakti tradicional japonez i njohur si sushi. Dita Ndërkombëtare e Sushit feston këtë vakt potencialisht të...
Sot në vend festohet Sulltan Nevruzi, festa më e rëndësishme e besimtarëve bektashinj. Fillimisht festohej si festa e ardhjes së pranverës dhe më vonë si ditëlindja e imam Aliut. Kjo festë zgjat tri ditë. Besimtarët shkëmbejnë vizita tek njëri-tjetri...
Komento