Ngroheni furrën në 180Cdhe shtroni dy dy tava me fletë të mëdha pjekjeje. Rrihni gjalpin dhe sheqernat së bashku në një tas të madh duke përdorur një rrahëse elektrike, ose në një mikser derisa të kombinohen.
Thyejeni vezën dhe rriheni përsëri. Përzieni vaniljen, miellin, sodën, copat e çokollatës dhe ¼ lugë kripë deti të imët.
Ndajeni përzierjen në 10 topa me madhësi të barabartë midis pëllëmbëve të duarve tuaja. Vendoseni në tavat e përgatitura dhe piqini për 10-12 minuta derisa skajet të marrin ngjyrë kafe të artë.
Lëreni të ftohet pak, më pas kalojini në një raft teli dhe lërini të ftohen plotësisht, ose konsumojini të ngrohta me akullore.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Komento