1.Përhapni 3 lugë gjelle gjalpë në njërën anë të secilës fetë bukë. 2.Vendosni bukën, me gjalpë poshtë, në një tigan ose pjata elektrike të ngrohtë të piqen sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 2-3 minuta. 3.Në një tas të vogël, kombinoni djathrat, çedar, Monterey Jack dhe Gruyere. 4.Në një tas tjetër, përzieni së bashku […]
1.Përhapni 3 lugë gjelle gjalpë në njërën anë të secilës fetë bukë.
2.Vendosni bukën, me gjalpë poshtë, në një tigan ose pjata elektrike të ngrohtë të piqen sa të marrin ngjyrë kafe të artë, 2-3 minuta.
3.Në një tas të vogël, kombinoni djathrat, çedar, Monterey Jack dhe Gruyere.
4.Në një tas tjetër, përzieni së bashku tri lugë gjelle gjalpë, majonezë, djathë Manchego dhe pluhur qepe.
5.Për të përgatitur sanduiçin anën e lartë të bukës së thekur mbusheni me pepperoni,pastaj shtoni djathin brie.
Hidhni pak djathë çedar mbi djathin brie.
6.Mbushni fetat e bukës me përzierjet e përgatitura dhe lyeni çdo fetë sanduiçi me majonezë nga jashtë.
7.Vendosini në të njëjtin tigan copat e sanduiçit dhe gatuajini deri sa të shkrihen djathrat dhe të marrin ngjyrë të artë, rreth 5-6 minuta në secilën anë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento