Ngrohni vajin e ullirit në një tigan të thellë në zjarr të fortë, shtoni qepën dhe patëllxhanin dhe një majë luge kripë dhe skuqini derisa të marrin ngjyrë të artë dhe të zbuten, rreth 10 minuta.
Shtoni hudhrën me rigonin dhe gatuajeni për 1 min maksimum, më pas hidhni kaperit dhe domatet.
Mbushni përgjysmë kanaçen e zbrazët me ujë dhe shtojeni në tigan, lëreni të vlojë dhe uleni zjarrin në zjarr të ngadaltë derisa salca të trashet dhe perimet të jenë zbutur.
Thekeni bukën dhe më pas spërkateni me pak vaj ulliri. Shtypini pak domatet qershi me pjesën e pasme të një luge, më pas përzieni gjysmën e borzilokut dhe rregulloni kaponatën, duke shtuar lëng limoni, kripë dhe piper të zi sipas shijes. Hidheni në tas, spërkateni sipër me borzilokun e mbetur dhe shërbejeni.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Komento