1 kanaçe domate San Marzano të konservuara, të kulluara
1 lugë gjelle vaj ulliri ekstra i virgjër
Kripë
1 filxhan polentë
Piper i sapo bluar
2 tufa sallatë chard zvicerane
4 lugë gjalpë pa kripë
200 gr djathë i bardhë i thërrmuar
Ngroheni furrën paraprakisht në 230 gradë dhe vendoseni raftin në ndarjen e tretë sipër.
Hidhni domatet, vaj ulliri dhe 1/4 lugë çaji kripë në një tigan të madh të përshtatshëm edhe për furrë. Piqini në furrë derisa domatet të jenë nxirë rreth skajeve, rreth 25 minuta. Uleni temperaturën e furrës në 150 por mbajini domatet brenda.
Ndërkohë, vendosni 5 gota ujë në një tenxhere në zjarr mesatar. Rrihni ngadalë polentën derisa të jetë e lëmuar dhe kremoze. Shtoni 1 lugë çaji kripë dhe piper sipas shijes. E heqim nga zjarri, e mbulojmë dhe e mbajmë të ngrohtë.
Lëreni një tenxhere me ujë të kripur të vlojë. Pritini gjethet e sallatës chard në shirita të gjerë dhe kërcellet në copa 2.5 cm. Zieni kërcellet derisa të zbuten pothuajse, rreth 5 minuta, më pas shtoni gjethet dhe gatuajeni derisa të dyja të zbuten, rreth 3 minuta të tjera. Kullojini.
Hiqeni tiganin nga furra dhe vendoseni në nxehtësi mesatare-të lartë. Shtyjmë domatet në njërën anë, shtojmë gjalpin dhe e rrotullojmë derisa gjalpi të marrë ngjyrë kafe të artë. Shtoni sallatën dhe trazojeni mirë. Ndani polentën në 4 tasa. Hidhni sipër domatet dhe sallatën. E rregullojmë me pak kripë dhe i spërkasim sipër djathin e bardhë.
Këto panine janë fare të thjeshta për tu përgatitur dhe përveç shijes janë edhe të shëndetshme, një mënyrë e mirë për ti bërë fëmijët të konsumojnë spinaqin në mënyrë indirekte. – Spinaqin e fteskët bashkë me qumështin i kalojmë...
Vendosim tiganin të nxehet , shtojmë vaj ulliri , qepët, bathët, hudhrat, piperin , kripë pastaj hedhim miellin dhe e kaurdisim derisa të bëhet me ngjyrë të artë, në fund shtojmë domatet dhe kumbullat , i trazojmë për pak...
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
Komento