Tavë me qefull në furrë, receta e zonjës Vjollca

Veshtiresia
Mestarae
Koha gatimit
Sugjerohet për:
Kalori:
1.2 kg peshk
800 gr qepë
2 filxhanë kafe va
2 kokë hudhra
1 filxhan çaji pure domate
1 lugë çaji sheqer
kripë dhe piper të zi
2 gjethe dafinë
2-3 lugë gjelle uthull
1/2 gotë verë të bardhë
pak miell për pudrosjen e peshkut
2 lugë gjelle majdanoz I grirë

Presi, qepët në katërsh dhe hudhrat i presim pak në majë dhe tek bishti. Presim peshkun, e pudrosim pak me miell dhe e skuqim.

Në tiganin e peshkut shtojmë pak vaj dhe sheqer, 150 ml ujë.

I lëmë qepët të vlojnë dhe shtojmë pak uthull e mjadanoz.

Vendosim qepën në një tavë, shtojmë në të dafinë.

Vendosim copat e peshkut dhe më pas spërkatim me pak verë. vendosim tavën në furrë në temperaturën 200 gradë Celsius për 20-25 minuta.

Komento