1.Grini kungullin në grirësen elektrike, e shtrydhni për t’i larguar lëngjet dhe e vendosni në një tas.
2.Pasi rrihni vezët, i shtoni te tasi bashkë me vajin, miellin, kripën dhe arrëmyshkun e bluar.
3.Brumin e formuar e shtroni në një tavë ku keni vendosur më parë letër furre dhe e piqni për 25 minuta në temperaturën 180 gradë.
4.Pasi e nxirrni nga furra e lëreni të ftohet pak dhe e mblidhni role, bashkë me letrën e furrës, që t’i jepni formë.
5.Pasi ftohet plotësisht e hapni, e hiqni nga letra dhe e lyeni të gjithë sipërfaqen e petës me kremin e djathit, vendosni sipër fetat e proshutës dhe sallatën, e mblidhni përsëri role dhe e shërbeni të ndarë në feta.
Një recetë shumë ushqyese për fëmijët 4-5 vjeç: pa sheqer të shtuar, të pasura me fibra, antioksidantë dhe shije që i pëlqen edhe mëngjesit më kapriçioz. Udhëzime: 1. Piqni pataten e ëmbël derisa të zbutet (në furrë për rreth...
Ke pyetur ndonjëherë pse djathi zviceran ka ato vrima kaq të njohura? Për vite me radhë, fëmijët (dhe ndonjëherë edhe të rriturit) janë argëtuar me idenë e minjve të vegjël që kafshojnë djathin duke lënë boshllëqe pas tyre. Por...
A e dini se gocat e detit, këto krijesa të vogla që shumë prej nesh i shijojnë në një pjatë të freskët me limon, fshehin një sekret vërtet të pazakontë? Përtej shijes së tyre unike dhe reputacionit si afrodisiak,...
Lini një koment