1.Grini kungullin në grirësen elektrike, e shtrydhni për t’i larguar lëngjet dhe e vendosni në një tas.
2.Pasi rrihni vezët, i shtoni te tasi bashkë me vajin, miellin, kripën dhe arrëmyshkun e bluar.
3.Brumin e formuar e shtroni në një tavë ku keni vendosur më parë letër furre dhe e piqni për 25 minuta në temperaturën 180 gradë.
4.Pasi e nxirrni nga furra e lëreni të ftohet pak dhe e mblidhni role, bashkë me letrën e furrës, që t’i jepni formë.
5.Pasi ftohet plotësisht e hapni, e hiqni nga letra dhe e lyeni të gjithë sipërfaqen e petës me kremin e djathit, vendosni sipër fetat e proshutës dhe sallatën, e mblidhni përsëri role dhe e shërbeni të ndarë në feta.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment