Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Pulën pasi e keni pastruar, priteni në copa, krahët, kofshët dhe gjoksin në dy pjesë.
2.Në një tenxhere hidhni gjysmën e vajit të ullirit dhe hidhni qepën e prerë në kubik të vegjël.
3.Më pas shtoni dhe copat e mishit të pulës, duke hedhur pak kripë, piper dhe kaurdisini.
4.Në një tas vendosni bamjet e qëruara dhe mbulojini me ujë, aty shtoni uthullën dhe lërini për 10 minuta.
5.Pasi kullohen hidhini në tenxhere ku është mishi me qepën.
6.Shtoni vajin e mbetur dhe specin e prerë në copëza të vogla dhe kalojini në një skuqje të lehtë.
7.Ndërkohë vijoni me përgatitjen e salcës së domateve, mund të bëhet me rende, ose në grirësen e frutave dhe perimeve.
8.Salcën shtojeni tek pula dhe bamjet, hidhni dhe kripë e piper, dhe në fund shtoni edhe majdanozin e grirë.
9.Lëreni në zjarr jo shumë të lartë, derisa uji i domates të ketë avulluar.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment