1 grusht majdanoz, plus disa gjethe të copëtuara për dekor
75 g shqeme pa kripë
2 lugë vaj ulliri ekstra të virgjër
50 g parmixhano të grirë
1 thelpi të madh hudhre, të prerë
1.Gatuani makaronat duke ndjekur udhëzimet e paketimit.
2.Ndërkohë, vendosni specat, majdanozin, shqemet, hudhrën dhe vajin e ullirit në një përpunues të vogël ushqimi dhe frulojini sa të fitohet një pastë. Pastaj shtojini parmixhanon.
3.Kullojini makaronat dhe hidhini në tiganin ku keni salcën.
4.Përziejini dhe ngrohini butësisht për 1 min, pastaj spërkateni me pak majdanoz të copëtuar dhe shërbejeni.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Komento