1.Si fillim pastroni dhe ndani në pjesë shumë të vogla karrotat. 2.Hidhini në një tigan dhe përzijini me 20 gr gjalpë, me kapak të mbuluar, derisa të zbuten. 3.Shtoni kripë dhe lëreni mënjanë. 4.Qëroni patatet dhe pritini në feta shumë të holla, pastaj zhytini në ujë të ftohtë të paktën për 20 minuta. 5.Kullojini dhe thajini patatet, pastaj hidhini në një tigan shumë të madh, bashkë me pjesën tjetër të gjalpit, në zjarr të mesëm 5-6 minuta, që të mos prishin formën e tyre. 6.Shtoni kripën në fund dhe shërbejini me krem karrote dhe tartuf të zi sipër.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment