Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Si fillim përgatisni vinaigretë:
2.Në një kavanoz hidhni vajin, lëngun e limonit ose uthullën, qepët e njoma, erëzat dhe mustardën. Mbulojeni me kapak dhe tundeni derisa të përzihet mirë. Shtoni kripë dhe piper për shije.
3.Shtoni disa feta qepë në vinaigretën.
4.Gatuajini patatet, pritini dhe visheni me vinaigretë:
5.Vendosni patatet në një tenxhere të madhe dhe mbulojini me ujë. Shtoni 1 lugë gjelle kripë. Gatuajini për 10 – 12 minuta apo më shumë, derisa patatet të zbuten.
6.Ndërsa patatet janë akoma të ngrohta, pritini në gjysma ose çerek, në varësi të madhësisë së patateve.
7.Vendosini në një enë dhe vishini me rreth 1/4 filxhan vinaigretë.
8.Zieni bishtajat në ujë të kripur:
9.Gatuajeni derisa të zbuten, por deri sa të ruajnë edhe pak fortësi në kafshim rreth 3-5 minuta.
10.Kullojeni ose shpëlajini me ujë të ftohtë.
11.Vendosni gjethet e sallatës jeshile në një pjatë për servirje.
12.Prisni tonin në feta të trasha dhe vendoseni në qendër të pjatës.
13.Shtoni domatet dhe qepët rreth tonit.
14.Renditni patatet dhe fasulet anash pjatës.
15.Vendosni vezët dhe bishtajat gjithashtu në pjatë dhe sipër të gjithave hidhni vineigretën.
16.Shërbejeni menjëherë. Duhet të shërbehet paksa e ngrohtë ose në temperaturë dhome.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment