Parmixhano të integruar një grusht domate qershi, të përgjysmuar
Pak borzilok për servirje
1.Si fillim punoni brumin: Vendosni miellin në një tas të madh, pastaj trazojeni me maja dhe kripë. 2.Bëni një pus, derdhni 200 ml ujë të ngrohtë dhe vajin e ullirit dhe bashkojini me një lugë druri derisa të formohet një brumë i butë. 3.Kthejeni në një sipërfaqe me pak miell dhe gatuajeni për 5 minuta. 4.Mbulojeni me një peshqir dhe lëreni mënjanë. Mund ta lini brumin të vijë nëse dëshironi, por nuk është thelbësore për një kore të hollë. 5.Bëni salcën: Përzieni pastën e domates, borzilokun dhe hudhrën e shtypur së bashku. Lëreni të qëndrojë në temperaturë dhome ndërsa filloni me formimin e bazës. 6.Hidhni brumin: nëse e keni lënë brumin të ngrihet përzijeni shpejt dhe ndajeni në dy toptha. 7.Në një sipërfaqe me pak miell shtrijeni brumin në raunde të mëdha, rreth 25 cm. 8.Brumi duhet të jetë shumë i hollë pasi do të rritet në furrë. 9.Ngrohni furrën në 220 gradë C. 10.Vendosni një fletë tjetër pjekjeje ose një tepsi të përmbysur në furrë në raftin e sipërm. 11.Hidhni salcën mbi bru min e shtrirë të picës dhe sipër hidhni mocarelën, vaj ulliri. 12.Vendoseni një picë në tavën e pjekjes dhe piqeni për 8-10 minuta. 13.Shërbejeni me pak më shumë vaj ulliri, dhe gjethe borziloku nëse dëshironi. 14.Përsëritni hapat për picen e mbetur.
Vendosim tiganin të nxehet , shtojmë vaj ulliri , qepët, bathët, hudhrat, piperin , kripë pastaj hedhim miellin dhe e kaurdisim derisa të bëhet me ngjyrë të artë, në fund shtojmë domatet dhe kumbullat , i trazojmë për pak...
HAPI 1Hidhni pulën në salcën e sojës, vajin e susamit, qepën dhe xhinxherin dhe përziejeni mirë përbërjen. HAPI 2Ngrohni BBQ-në. Nëse përdorni një BBQ me qymyr, prisni që qymyri të kthehet në hi përpara se të filloni gatimin. Gatuani...
Ngrohni 2 lugë gjelle vaj në një tigan mbi nxehtësinë mesatare dhe skuqni qepën butësisht për 10-12 minuta. Shtoni hudhrat dhe specin djegës dhe gatuajeni për 1 min. Hidhni domatet dhe sheqerin dhe i kriposni sipas shijes. Ziejini...
Komento