Në tryezën e Dafinës: Si të gatuash ushqimin e preferuar të këngëtares
Gjithkush ka një ushqim të preferuar nga i cili nuk mërzitet kurrë pavarësisht sesa i shëndetshëm apo i pashëndetshëm mund të jetë ai. Edhe njerëzit më të famshëm kanë ushqimet e tyre të preferuara, ndonjëherë të pazakonta.
Kështu edhe këngëtarja Dafina Zeqiri ka zbuluar shijen e saj ushqimore jo të zakontë për shqiptarët, sushit. Ajo ka treguar se pëlqen ushqimin aziatik dhe madje ka treguar edhe mënyrën si pëlqen t’i shërbehen.
Nëse edhe juve ju shkoi mendja për sushi si Dafinës, ja ku e keni recetën:
Koha e përgatitjes: 10 min–Koha e gatimit: 20 min
Ingredientët
1 filxhan oriz për sushi
1 lugë gjelle vaj ulliri
1 lugë gjelle kripë
Majdanoz (të grirë imët)
1/2 kastravec
100 gr salmon të tymosur
Filetë Algash (Nori)
1 domate qershi
1/2 lugë gjelle salcë soje
Udhëzimet
1
Në në tigan të thellë me ujë të valuar, shtoni orizin , posaçërisht për sushi.
2
E lini të ziejë mirë dhe më pas e kaloni në një enë qelqi.
3
Sipër i shtoni majdanozin, kastravecin e prerë imët dhe salmonin.
4
Trazojini mirë me një lugë gjelle.
5
Tani merrni një algë Nori.
6
Me anë të një luge vendosni në qendër, pak nga masa e përgatitur.
7
Vendosni tre rripa salmon të tymosur dhe 4 rripa kastravec.
8
Mbështilleni me kujdes në formë roleje.
9
Me një thikë e ndani në 4 pjesë.
10
Merrni një pjatë të pastër dhe vendosni në të një rrip kastravec dhe një rrip karotë.
11
Bëjeni tre herë këtë gjë.
12
Vendosni roletë e sushit e përgatitura dhe pak pomodorini.
13
Në fund i shtoni sipër pak salcë Soje dhe sushi është gati.
Këto panine janë fare të thjeshta për tu përgatitur dhe përveç shijes janë edhe të shëndetshme, një mënyrë e mirë për ti bërë fëmijët të konsumojnë spinaqin në mënyrë indirekte. – Spinaqin e fteskët bashkë me qumështin i kalojmë...
Vendosim tiganin të nxehet , shtojmë vaj ulliri , qepët, bathët, hudhrat, piperin , kripë pastaj hedhim miellin dhe e kaurdisim derisa të bëhet me ngjyrë të artë, në fund shtojmë domatet dhe kumbullat , i trazojmë për pak...
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
Lini një koment