Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
1.Ngroheni gjalpin në një tigan derisa të shkrihet, pastaj shtoni qepët dhe gatuajeni për 10 minuta derisa të jenë të buta.
2.Shtoni hudhrën dhe gatuajeni për 1 min më shumë.
3.Më pas shtoni specat me patate dhe trumzë dhe ziejini edhe për 2 minuta të tjera.
4.Shtoni stokun dhe panën dhe lëreni të ziejnë për 15 minuta derisa patatja të jetë e butë.
5.Hiqini nga zjarri dhe lëreni trumzën mënjanë, transferoni supën në një blender dhe bëjeni krem.
6.Për servirjen e supës bëni një tost me djathë dhe mollë dhe piqeni pak në furrë.
7.Ju bëftë mirë!
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment