Petulla të shpejta me lulelakër
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
1.Përziejeni miellin, kripën dhe sodën e pjekjes në një tas dhe lereni mënjanë.
2.Kombinojeni qumështin , sheqerin dhe majanë në një mikser dhe përzijini rreth 10 minuta.
3.Ngadalë shtoni përbërësit e thatë, dhe pastaj qumështin e mbetur derisa të formohet një brumë ngjitës.
4.Mbulojeni lirshëm me kapak plastik dhe vendoseni në një vend të ngrohtë deri sa brumi të vijë, rreth 1 orë.
5.Ngrohni një tigan mbi nxehtësi të mesme dhe hidhni brumin në madhësi të vogla.
6.Gatuajeni rreth 6 minuta, deri sa marrin ngjyrë të artë.
7.Pasi të mbaroni gatimin, sherbejini me gjalpë dhe reçel.
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment