Sugjerojmë:

Kulaçë me gjalpë dhe reçel

3 e 1/4 gota miell
1 lugë çaji kripë
1/2 lugë çaji sodë buke
2 gota qumësht
2 lugë çaji sheqer
Maja buke
Gjalpë i papërpunuar
Reçel

1.Përziejeni miellin, kripën dhe sodën e pjekjes në një tas dhe lereni mënjanë.

2.Kombinojeni qumështin , sheqerin dhe majanë në një mikser dhe përzijini rreth 10 minuta.

3.Ngadalë shtoni përbërësit e thatë, dhe pastaj qumështin e mbetur derisa të formohet një brumë ngjitës.

4.Mbulojeni lirshëm me kapak plastik dhe vendoseni në një vend të ngrohtë deri sa brumi të vijë, rreth 1 orë.

5.Ngrohni një tigan mbi nxehtësi të mesme dhe hidhni brumin në madhësi të vogla.

6.Gatuajeni rreth 6 minuta, deri sa marrin ngjyrë të artë.

7.Pasi të mbaroni gatimin, sherbejini me gjalpë dhe reçel.

Lini një koment