1.Duke bërë një formë pusi derdhni miellin, 200 ml ujë të ngrohtë dhe vajin e ullirit. Bashkojini me një lugë druri derisa të arrini të keni një masë brumi të butë.
2. Vendoseni në një sipërfaqe me pak miell dhe ushtroni forcë për 5 minuta derisa brumi të zbutet.
3. Mbulojeni brumin dhe lëreni mënjanë derisa të vijë.
4. Përgatisni salcën.
5. Përzieni salcën, borzilokun dhe hudhrën e shtypur dhe lërini pak kohë në temperaturën e dhomës.
6. Filloni të hapni brumin. Hapeni rreth 25 centimetër. Duhet të kujdeseni që brumi të jetë i hollë pasi do të ngrihet kur të jetë brenda në furrë.
7. Ndizni furrën në temperaturën 240 gradë Celsius.
8. Vendosni një fletë kuzhine në tepsi dhe hapni brumin.
9. Pasi të keni hapur brumin shpërndani salcën e përgatitur, djathin dhe pomodorinit.
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Komento