Kjo është pizza që do t’ju bëjë të lëpini gishtat

Veshtiresia
E thjeshtë
Koha gatimit
25 minuta
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
300 gram miell buke
një lugë çaji me maja
një lugë kripë
një lugë çaji me vaj
100 ml salcë
borzilok i freskët
1 thelpi hudhre, e shtypur
125 gr mocarela me feta
djath parmexhano
Një grusht domate pomodorini

1.Duke bërë një formë pusi derdhni miellin, 200 ml ujë të ngrohtë dhe vajin e ullirit. Bashkojini me një lugë druri derisa të arrini të keni një masë brumi të butë.

2. Vendoseni në një sipërfaqe me pak miell dhe ushtroni forcë për 5 minuta derisa brumi të zbutet.

3. Mbulojeni brumin dhe lëreni mënjanë derisa të vijë.

4. Përgatisni salcën.

5. Përzieni salcën, borzilokun dhe hudhrën e shtypur dhe lërini pak kohë në temperaturën e dhomës.

6. Filloni të hapni brumin. Hapeni rreth 25 centimetër. Duhet të kujdeseni që brumi të jetë i hollë pasi do të ngrihet kur të jetë brenda në furrë.

7. Ndizni furrën në temperaturën 240 gradë Celsius.

8. Vendosni një fletë kuzhine në tepsi dhe hapni brumin.

9. Pasi të keni hapur brumin shpërndani salcën e përgatitur, djathin  dhe pomodorinit.

10. Lëreni në furrë për 8-10 minuta.

Ju bëftë mirë.

Komento