Si të përgatisim sarma me gjethe lakre dhe salcë beshamel
1 lakër të bardhë të plotë
350 gram mish të grirë
3 qepë
Kripë, Piper
1 domate të madhe të butë
1 filxhan oriz
Salcë beshamel
1.Pastroni lakrën dhe ndajeni fletë më fletë. Siç i keni fletët i fusni në ngrirje për 1 orë.
2.Ndërkohë në një tigan skuqni qepën e grirë imët me pak vaj. Shtoni më pas domaten e prerë në copa të vogla dhe e lini derisa të zbuten. Shtoni mishin e grirë, orizin dhe 1 gotë ujë. I përzieni mirë dhe i lini gati 10 minuta.
3.Nxirrni lakrën nga ngrirja, hapni fletët dhe i mbushni me masën që përgatitët.
4.Merrni një tepsi dhe i radhisni me kujdes njëra pas tjetrës.
5.I fusni në furrë për 40 minuta në temperaturë 180 gradë.
6.Pasi të jenë gati i shërbeni sarmet e ngrohta duke i shtuar sipër salcën beshamel.
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Lini një koment