Këtë tavë me bamje dhe mish nuk do t’jua refuzojë asnjë!

1 kg bamje
600 gram mish viçi
2 qepë të thata
1 thelpi hudhër
1-2 speca jeshil
4 domate
2 lugë gjelle majdanoz i grirë hollë
Vaj ulliri
Kripë dhe piper të zi

Lajmë bamjet dhe i kullojmë mirë. I pastrojmë bishtat dhe i vendosim në një tepsi.

I përziejmë mirë me 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe i vendosim në furrën e parangrohur në temperaturën 180 gradë celsius për 20-25 minuta.

Ndërkohë në një tenxhere ngrohim 2 lugë gjelle vaj ulliri dhe skuqim mishin nga të dy anët.

Sa të skuqet pak, shtojmë qepën dhe hudhren e grirë imët. I kaurdisim se bashku deri sa qepa të skuqet plotësisht.

Shtojmë specin dhe e lëmë sa të ulë volumin. Shtojmë domatet e pastruara nga lëkura dhe të prera në kubik.

I lëmë të ziejnë për 20 minuta deri sa mishi të mund të shpohet me pirun. Më pas nëse dëshironi t’i gatuani bamjet në tenxhere mund të shtoni bamjet dhe 1 filxhan ujë dhe i lëmë të ziejnë në zjarr.

Ata që duan ta përfundojnë në furrë shtojmë mishin me domatet në tepsinë e bamjeve dhe pasi ta mbulojmë me letër alumini i vendosim në furrë për 20 minuta të tjera.

Shohim, nëse ka pak lëng mund të shtojmë edhe 1 filxhan kafe ujë. Servireni të ngrohtë nëpër pjata!

Lini një koment