Që të shijoni një gjellë fantastike provoni kombinimin e lakrës së bardhë me pataten!

Veshtiresia
Mesatare
Koha gatimit
20 min
Sugjerohet për:
4 persona
Kalori:
270
200 g proshutë
Një lakër mesatare
400 g gjalpë
1 litër lëng mishi
1 thelpi hudhër
1 qepë
Kripë dhe piper

1.Pastrojmë lakrën duke hequr gjethet e sipërfaqes dhe e presim ne shirita rreth 2 cm më pas e lajmë.

2.Qërojmë pataten dhe e presim në kubikë të vegjël.

3.Në një tigan të thellë ngrohim gjalpin me nxehtësi mesatare dhe hedhim qepën e grirë, hudhrën dhe proshutën.

4.Kur ato fillojnë marrin ngjyrë shtojmë lakrën, patatet, kripën dhe piperin.

5.Hedhim lëngun e mishit dhe i lejmë të ziejnë për disa minuta me kapak të mbuluar.

Komento