100 gr gjalpë të zbutur, plus shtesë për lyerje tave
200 gr miell
1 lugë çaji pluhuri pjekjeje pa gluten
1 lugë kanellë
100 gr sheqer kafe të errët
2 vezë të mëdha, të rrahura
3 lugë mjaltë
2 banane të pjekura
100 gr xinxife(hide)
50-89 gr arra të prera
1.Parangrohim furrën me ventilator 160 grade C. Shkrijmë gjalpin.
2.Në një tas vendosim miellin, pluhurin e pjekjes, kanellën, gjalpin, sheqerin, vezët dhe mjaltin në një enë të madhe përzierjeje dhe rrihni me një mikser elektrik ose dore derisa të jetë i lehtë dhe i butë.
3.Shtypim me pirun bananet dhe grijmë në rende xinxifet.
4.Shtojmë frutat në brumë dhe po ashtu arrat.
5.Lyejmë me gjalpë tavën ku do pjekim kekun dhe e fusim në furrë për gati 55-65 minuta derisa të jetë pjekur në thellësi.
6.Ftohet në forme për 10 minuta.
7.E shërbejmë duke e pudrosur me pak sheqer pluhur!
Ngrohni furrën në 175°C dhe lyeni një tavë pjekjeje (rreth 28×43 cm) me pak vaj. Përzieni mbushjen. Në një tas të madh bashkoni mishin e grirë, vezën, bukën, qepën, domaten, hudhrën, salcën e specit, mustardën, kripën dhe piperin. Përziejini...
Ky topth djathi në formë kungulli është një antipastë argëtuese që mund ta përgatisni për Halloween. Mund të përdorni çdo lloj djathi që preferoni. Përgatit përbërësit. Vendosi të gjithë në tavolinë që t’i kesh gati. Përziej djathërat. Në një...
Këto mini torta me sy qershie janë ëmbëlsira perfekte për t’i dhënë një prekje të frikshme festës suaj të Halloween-it. Të përgatitura me brumë për byrek të gatshëm dhe me mbushje qershie, janë shumë të lehta për t’u bërë,...
Lini një koment