100 gr gjalpë të zbutur, plus shtesë për lyerje tave
200 gr miell
1 lugë çaji pluhuri pjekjeje pa gluten
1 lugë kanellë
100 gr sheqer kafe të errët
2 vezë të mëdha, të rrahura
3 lugë mjaltë
2 banane të pjekura
100 gr xinxife(hide)
50-89 gr arra të prera
1.Parangrohim furrën me ventilator 160 grade C. Shkrijmë gjalpin.
2.Në një tas vendosim miellin, pluhurin e pjekjes, kanellën, gjalpin, sheqerin, vezët dhe mjaltin në një enë të madhe përzierjeje dhe rrihni me një mikser elektrik ose dore derisa të jetë i lehtë dhe i butë.
3.Shtypim me pirun bananet dhe grijmë në rende xinxifet.
4.Shtojmë frutat në brumë dhe po ashtu arrat.
5.Lyejmë me gjalpë tavën ku do pjekim kekun dhe e fusim në furrë për gati 55-65 minuta derisa të jetë pjekur në thellësi.
6.Ftohet në forme për 10 minuta.
7.E shërbejmë duke e pudrosur me pak sheqer pluhur!
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment