Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Tek njëra feta e bukës, përdorni një thikë për të krijuar një vrimë në mes.
2.Në një tigan skuqni fetat e bukës me pak gjalpë. I skuqni mirë nga të dyja anët për pak minuta.
3.Ngadalë ulni nxehtësinë. Tek feta e bukës ku keni krijuar vrimën, thyeni vezën.
4.Tek feta tjetër e bukës vendosni fetat e avokados, djathin dhe në fund domatet.
5.Sapo të shikoni që veza është mpiksur, i vendosni sipër njëra tjetrës fetat e bukës.
6.I shtoni sipër pak piper të zi dhe e shërbeni menjëherë.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Lini një koment