Biftek me me karrota dhe patate për një super vakt me familjen tuaj!
¼ filxhan miell
2 kg biftek
3 lugë vaj
1 qepë, të prerë në kubikë
5 thelpinj hudhër, të grirë
Gjysëm kanaçe paste domatesh
3 gota ujë
½ kg patate të kuqe ose të bardha, të prera në copa
1kg majdanoz, të prerë në copa
½ kg karrota
1½ lugë çaji kripë
1lugë çaji piper
1 lugë gjelle uthull të bardhë
Trumzë për dekor
1.Në një tas të madh, bashkoni miellin me pak kripë dhe piper.
2.Shtoni mishin në miell, duke e përzier për të veshur secilën copë.
3.Në një tenxhere të madhe, ngrohni 2 lugë vaj perimesh në nxehtësi mesatare. Në grupe, shtoni një shtresë të vetme të mishit në tenxhere dhe lëreni deri sa të marrë ngjyrë kafe në të gjitha anët (5-6 minuta). Transferoni mishin e skuqur në një pjatë dhe përsëriteni me grupin tjetër.
4.Pasi të gjithë mishi të jetë skuqur lëreni mënjanë, shtoni lugën e mbetur të vajit vegjetal, qepën, hudhrën dhe pastën e domates. Kaurdiseni derisa të jetë aromatik (rreth 2 minuta).
5.Shtoni 3 gota ujë dhe lëreni të ziejnë, duke gërvishtur copat e skuqura nga fundi i tiganit kur fillon të ziejnë. Shtoni mishin e viçi, patate, karota, kripë dhe piper.
6.Ulni nxehtësinë dhe mbulojini të ziejë për 2-3 orë, derisa mishi të bëhet i butë.
Në një tenxhere hedhim ujë dhe sapo të marrë valë shtojmë kripën dhe makaronat. Në një tigan me pak vaj ulliri vendosim 2 thelpinj hudhër dhe pak majdanoz që të aromatizohet vaji sa më mirë. Shtojmë më pas frutat...
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Lini një koment