Biftek me me karrota dhe patate për një super vakt me familjen tuaj!
¼ filxhan miell
2 kg biftek
3 lugë vaj
1 qepë, të prerë në kubikë
5 thelpinj hudhër, të grirë
Gjysëm kanaçe paste domatesh
3 gota ujë
½ kg patate të kuqe ose të bardha, të prera në copa
1kg majdanoz, të prerë në copa
½ kg karrota
1½ lugë çaji kripë
1lugë çaji piper
1 lugë gjelle uthull të bardhë
Trumzë për dekor
1.Në një tas të madh, bashkoni miellin me pak kripë dhe piper.
2.Shtoni mishin në miell, duke e përzier për të veshur secilën copë.
3.Në një tenxhere të madhe, ngrohni 2 lugë vaj perimesh në nxehtësi mesatare. Në grupe, shtoni një shtresë të vetme të mishit në tenxhere dhe lëreni deri sa të marrë ngjyrë kafe në të gjitha anët (5-6 minuta). Transferoni mishin e skuqur në një pjatë dhe përsëriteni me grupin tjetër.
4.Pasi të gjithë mishi të jetë skuqur lëreni mënjanë, shtoni lugën e mbetur të vajit vegjetal, qepën, hudhrën dhe pastën e domates. Kaurdiseni derisa të jetë aromatik (rreth 2 minuta).
5.Shtoni 3 gota ujë dhe lëreni të ziejnë, duke gërvishtur copat e skuqura nga fundi i tiganit kur fillon të ziejnë. Shtoni mishin e viçi, patate, karota, kripë dhe piper.
6.Ulni nxehtësinë dhe mbulojini të ziejë për 2-3 orë, derisa mishi të bëhet i butë.
Filetot e peshkut i marinojmë me vaj ulliri, hudhër, lëng limoni, trumzë dhe rigon për 20 minuta. Në një tavë për pjekje, vendosim domatet e prera në feta dhe i spërkasim me kripë e vaj ulliri. Shtojmë peshkun sipër...
Ziejmë tagliatelle-t në ujë të kripur derisa të jenë al dente. Ndërkohë, në një tigan të madh, ngrohim vajin e ullirit dhe gjalpin. Shtojmë hudhrën dhe kërpudhat, duke i skuqur derisa kërpudhat të zbuten dhe të marrin një ngjyrë...
Në një tigan të thellë, skuqim qepën në vaj ulliri dhe gjalpë derisa të zbutet. Shtojmë orizin dhe e përziejmë për disa minuta. Hedhim lëngun e perimeve gradualisht, duke shtuar nga një garuzhde dhe duke përzier vazhdimisht derisa orizi...
Lini një koment