Paçe e Dibrës, si nga dora e gjyshes
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
1.Nxeheni furrën në 180 °.
2.Në një tas të madh, bashkoni patatet e pjekura, djathrat, qepën, rozmarinën, sherbelën, kripë dhe piper dhe mishin e gjelit.
3.Formësoni dymbëdhjetë petëza të trasha.
4.Në një tas të cekët, tundni vezën dhe ujin.
5.Vendosni thërrimet e bukës në një tas tjetër të cekët.
6.Zhytni kroketat në përzierjen e vezëve, pastaj në thërrimet e bukës, duke i tundur për të ndihmuar ngjitjen e thërrimeve.
7.Në grupe, vendosni kroketat në një shtresë të vetme në tabaka të lyer me yndyrë në shportën për tiganisjen .
8.Gatuajini deri sat ë marrin ngjyrë kafe të artë, 4-5 minuta.
9.Nëse dëshironi, shërbejini me salcë kosi.
Miellin e misrit e skuqim me gjalpë derisa të marrë ngjyrë kafe të çelur, më pas e shuajmë me lëng mishi dhe e përziejmë që të mos krijohen kokrriza. E lemë të ziejë për 10-15 minuta duke përgatitur një...
Në një tas të madh shtoni gjalpin, sheqerin dhe lëkurën e limonit. I rrihni fort me një mikser elektrik. Më pas shtoni të verdhët e vezëve, kripën dhe ekstraktin e vaniljes. Pasi i keni trazuar mirë shtoni bajamet e...
Marrim miellin, vezët, kosin, vajin dhe lëngun e limonit dhe zëmë brumin jo shumë të fortë. Pasi e zëmë brumin e lëmë të qetësohet për gati një orë dhe më pas e ndajmë në 4 pjesë të barabarta. Secilën...
© 2024, Neps | All rights reserved | Design by Neps.al
Komento