Kroketa me patate dhe mish gjeli që dreka juaj të bëhet më speciale

Veshtiresia
E lehte
Koha gatimit
10 minuta
Sugjerohet për:
12 persona
Kalori:
322
2 gota pure patatesh (me qumësht dhe gjalpë të shtuar)
1/2 filxhan djathë parmixhano
1/2 filxhan djathë zviceran të copëtuar
1 qepë jeshile, e copëtuar imët
2 lugë çaji rozmarinë të freskët të grirë ose 1/2 lugë çaji rozmarinë të thatë, të shtypur
1 lugë çaji sherbelë të freskët të grirë ose 1/4 lugë çaji gjethe të thara të sherebelës
1/2 lugë çaji kripë
1/4 lugë çaji piper
3 gota gjel deti të gatuar imët
1 vezë e madhe
2 lugë ujë
1-1 / 4 gota thërrime buke
Llak gatimi me aromë gjalpi
Krem kosi, opsional

1.Nxeheni furrën  në 180 °.

2.Në një tas të madh, bashkoni patatet e pjekura, djathrat, qepën, rozmarinën, sherbelën, kripë dhe piper dhe mishin e gjelit.

3.Formësoni  dymbëdhjetë petëza të trasha.

4.Në një tas të cekët, tundni vezën dhe ujin.

5.Vendosni thërrimet e bukës në një tas tjetër të cekët.

6.Zhytni kroketat në përzierjen e vezëve, pastaj në thërrimet e bukës, duke i tundur për të ndihmuar ngjitjen e thërrimeve.

7.Në grupe, vendosni kroketat në një shtresë të vetme në tabaka të lyer me yndyrë në shportën për tiganisjen .

8.Gatuajini deri sat ë marrin ngjyrë kafe të artë, 4-5 minuta.

9.Nëse dëshironi, shërbejini me salcë kosi.

Komento