Mollë e pjekur më kanellë dhe fruta të thata për të ndryshuar shijen e ditës
4 mollë të mëdha të verdha
100 gr sheqer kaf
65 gr arra të copëtuara
40 gr rrush i thatë
50 gr gjalpë
½ lugë çaji kanellë
¼ lugë çaji karafil
120 ml lëng portokalli
Në një tas, përzieni mirë sheqerin, arrat, rrushin, gjalpin, kanellën dhe karafilin, derisa të bëhet një masë e qëndrueshme.
Prisni rreth 1 cm nga maja e mollëve, deri në fundin e bishtit të tyre.
Me një lugë, gërryeni zemrën e mollëve për të hequr farat dhe krijuar një vrimë, por pa shkuar deri në fund të tyre, formoni vetëm një zgavër në zemër të mollëve.
Zgavrat e mollëve mbushini me 2 lugë nga përzierja e përgatitur në hapin 1, dhe pjesën e mbetur të përzierjes spërkateni sipër tyre.
Vendosini mollët me zgavrat lart në një tavë të thellë qelqi.
Spërkatini mollët me lëngun e portokallit dhe hidheni lëngun rreth mollëve.
Piqini mollët 30-40 minuta me 190 gradë, sipas zbutjes së dëshiruar të mollëve.
Lëngun e mbetur hidheni sipër mollëve dhe shërbejini të ngrohta.
•Përveç gjalpit përbërësit e tjerë i bashkojmë në një tas dhe pastaj i hedhim në një tepsi ku lyejmë pastaj petët një e nga një. •Shtroni petë, hidhni gjalpin dhe mos i shtypni me presion petët. •Pjekja të bëhet...
•Pastroni gjethet e rrushit dhe vendosi në ujë të vluar derisa të ndryshojnë ngjyrë. •Shpërlajini me ujë të ftohtë dhe lërini të kullojnë, qe t’i keni gati për të mbështjellë japrakët. •Në fillim kaurdisni me vaj ulliri qepët dhe...
Në një blender, bashkoni lulelakrën, vezët, vajin e ullirit dhe kripën. Skuqni petullat në një tigan të nxehtë të lyer me gjalpë të shkrirë. Shërbejeni me salcë kosi👩🏼🍳 View this post on Instagram A post shared...
Lini një koment