Tavë Me Qumësht
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
Sugjerojmë:
Si fillim përzjeni majanë, sheqerin dhe kripën e më pas shtojani miellit që e keni hedhur në një tas.
Me telin e kuzhinës përzjeni ngadalë masën ndërkohë që i shtoni qumështin dhe ujin.
Kur masa të jetë lidhur, hidhni vajin e ullirit dhe vazhdoni ta punoni.
Kur të jetë formuar një brumë i butë largojeni nga tasi dhe vendoseni në tavolinë të spërkatur me pak miell.
Punojeni me duar derisa sipërfaqja e tij të jetë e lëmuar. Vendoseni në një tas dhe mbulojeni me qese kuzhine dhe lëreni që të fryhet përreth 2 orë.
Pasi të ketë kaluar koha e nevojshme kalojeni përsëri brumin në tavolinë dhe me petës hapeni në madhësinë e tavës ku do ta piqni.
Kalojeni tek tava e lyer më parë me vaj ulliri dhe shtypeni lehtë me gishta sa për të formuar disa vrima të lehta.
Me një lugë spërkateni sipërfaqen e saj me vaj ulliri dhe me rozmarinë.
Vendoseni në furrë për ta pjekur në temperaturë 180 gradë përreth 35-40 minuta ose derisa të marri një ngjyrë të artë.
Kur të jetë pjekur mjafton ta nxirrni nga furra dhe ta shijoni.
Përgatitja 1️⃣ Skuqja e mishit • Në një tigan, skuqni copat e mishit me pak vaj derisa të marrin ngjyrë të artë. Vendosini në tavë. 2️⃣ Përgatitja e salcës me qumësht • Në një tas, rrihni vezët me miellin...
1️⃣ Në një tenxhere, ngrohni vajin dhe skuqni qepën dhe hudhrën për 2-3 minuta. 2️⃣ Shtoni karrotat, patatet dhe salcën e domates. Përziejini dhe lërini të marrin aromë. 3️⃣ Shtoni thjerrëzat, kripën, piperin dhe qimnonin. Hidhni ujin ose lëngun...
1️⃣ Përgatitja e brumit Në një tas, përzieni vezët me Nutellën derisa të krijohet një masë homogjene. Shtoni miellin, pluhurin pjekës dhe kripën, duke e përzier ngadalë derisa të lidhen të gjitha përbërësit. 2️⃣ Pjekja Hidheni brumin në një...
© 2025 Neps | Një Markë e GlobalEcho Media Group
Lini një koment