Supë pule me hudhra, plot proteina dhe shije të mirë
1 pulë (e prerë në copa)
40 gr gjalpë
Leng pule (i pulës që do ziejmë)
80 gr arra
2 thelpinj hudhër
2 lugë gjelle uthull
Lugë gjelle miell
Kripë
Piper i kuq
1.Lajeni pulën dhe priteni në copa. Vëreni të ziejë me kripë dhe piper dhe ruani lëngun për supën.
2.Në një tenxhere të thellë skuqni miellin me gjalpë derisa të marrë ngjyrë dhe me pas shuajeni me lëngun e pulës duke e përzierë që të mos krijohen kokrriza.
3.Në një tas përzieni arrat me 2 thelpinj hudhër dhe shtojani supës.
4.Lëreni lëngun të ziejë për 3-4 minuta derisa të trashet.
5.Ndërkohë futini në furrë sa të marrin ngjyrë copat e pulës.
6.Pasi supa të ketë zierë, në një tigan skuqni për 1 minutë 1 lugë gjalpë me pak piper të kuq.
7.Kur të jetë tretur shtojani këtë përgatitje supës.
8.Shërbejeni supën të ngrohtë të shoqëruar me një copë pulë dhe me uthull.
Përgatisni lyerjen: Në një enë rrihni vezët me salcën e kosit, kripën dhe piperin derisa të përftoni një masë homogjene. 🍳🥄 ㅤ Përgatisni lulelakrën: Priteni lulelakrën në feta të trasha, të paktën dy centimetra të gjera. 🥦🔪 ㅤ Lyejeni...
Këto panine janë fare të thjeshta për tu përgatitur dhe përveç shijes janë edhe të shëndetshme, një mënyrë e mirë për ti bërë fëmijët të konsumojnë spinaqin në mënyrë indirekte. – Spinaqin e fteskët bashkë me qumështin i kalojmë...
Vendosim tiganin të nxehet , shtojmë vaj ulliri , qepët, bathët, hudhrat, piperin , kripë pastaj hedhim miellin dhe e kaurdisim derisa të bëhet me ngjyrë të artë, në fund shtojmë domatet dhe kumbullat , i trazojmë për pak...
Lini një koment